Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valós történetek

2011.12.28

                              

Joe olyan éberen örködő  kutya, hogy kevesebb, mint egy év alatt kétszer is megmentette a kis Kim Lensing életét.
   Az újszülött Kimmég csak 10 hónapos volt, amikor a fiatal skót juhászkutya berontott Lensingék hálószobájába, és Vicki Lensinget odaráncigálta a csecsemő kiságyához.
   Vicki rémülten látta, hogy a picinek elkékült az arca, és nagyon gyengén lélegzik. Joe-nak köszönhetően ég időben mesterséges lélegeztetést tudott adni a kisbabának, így megmentette az életét.
   Amióta hazahozták Kimet a kórházból, Vicki mindig úgy érezte, újszülött kislányának nincs rendben az egészsége, így megkérte családi orvosukat, hogy nagyon figyelmesen vizsgálja meg. Bár az orvos semmit sem fedezett fel, ami komoly rendellenességre utalt volna, és hogy a kislányának orvosi kezelésre lenne szüksége, Vickinek feltűnt,hogy Joe nyugtalan, ezért ragaszkodott hozzá, Kim kiságya alatt aludjon.
   Amikor visszagondolt a riasztó eseményre, Vicki azt mondta férjének, Marknak, hogy olyan, mintha Joe tudta volna, hogy a kisbabájuknak különleges figyelemre van szüksége.
   Hogy ez mennyire igaz, majdnem 11 hónappal később újra bebizonyosodott. Joe megint lélekszakadva szaladt be a házaspár hálószobájába, hogy felébressze az alvó anyát. 
   - Mi baj van Joe? - Motyogta Mark, és megpróbálta kinyitni a szemét. - Ki kell mennie a kutyának?
   Vicki előtt egy pillanatig sem volt kétséges, hogy Joe nem azért áll ott olyan sietősen, mert a természet az udvarra szólítja.
   - Azt hiszem Kim miatt aggódik - magyarázta a férjének.
   Mark azonban már jóízűen horkolt. Nagyon fáradt volt, túlórázott ugyanis a gyárban.Vicki kikászálódott az ágyból és Joe után ment, Kim szobájába. Futólag rápillantott a kislányra, és úgy találta, minden rendben.Ám amikor vissza akart menni, hogy lefeküdjön, Joe útját állta. Vicki meglepődött, és kicsit bosszús lett. Nem jellemző a kuyájukra, hogy ilyen erőszakos és követelőző legyen.
   - Rendben - sóhajtotta, elengedve Joe szemmel látható agodalmának. - Még egyszer megnézem a kis úrnődet.
   Joe figyelő tekintetének kereszttüzében Vicki most alapposabban megvizsgálta a lányát, de úgy találta, jól van.
   - Kim remekül van, Joe. - ásított Vicki. - Lefekszem aludni. - Joe azonban a skót juhászkutyák ttestbeszédével tudtára adta, hogy ez lehetetlen. - Gyerünk, Joe - ráncolta össze szemöldökét Vicki, és megpróbált átnyomakodni mellette. - Fáradt vagyok. Én nem szunyókálhatok tucatszor naponta, mint egy bizonyos négylábú illető, akit közelről ismerek.
   Joe most sem engedte el maga mellett, így Vicki még egyszer, mostmár kimondottan dühösen visszament Kim kiságyához, hogy harmadjára is szemügyre vegye alvó kislányát.Ekkor Vicki rémülten vette észre, hogy a kicsi Kim abbahagyta a légzést, ép úgy, mint 11 hónappal korábban. Anyja ismét mesterséges lélegeztetést adott neki, miközben Joe a kislány arcát nyalogatta.
   Később Vicki és Mark megtudták az orvosotól, hogy a baba arcának nyalogatása elősegítette a légzés beindulását.
   Ezután az eset után több doktor is megvizsgálta Kimet, és megállapították, hogy egy ritka, csecsemőkori légzési rendellenességben szenved.A második, majdnem végzetes légzésleállás óta Kim egy különleges berendezéssel alszik, amely sípoló hangot ad, ha leállna a kislány légzése.
   Joe azonban nem bízik a gépezetben, s még mindig Kim ágya alatt alszik.

 

                                                                                                                                    

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:O

(Brigi, 2012.01.01 12:58)

ÓÓ ez nagyon megható!ügyes kutyus!:)